Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Izraeli buldózerek rombolják Arafat főhadiszállását

2002.09.20. 14:46
A csütörtöki robbantásos merényletet követően az izraeli hadsereg körülzárta a palesztin vezető hivatali épületkomplexumát. Jelentések szerint egy mesterlövész megölte Arafat elitgárdájának egyik tagját is.
A csütörtöki öngyilkos merényletet követően Ariel Saron miniszterelnök vezetésével a kabinet egyhangúlag szavazta meg az Arafat izolálásáról szóló indítványt, valamint azt a nyilatkozatot, amelyben követelik az Izrael által körözött személyek kiadását.

Tűzharc

Ezt követően páncélos járművek vették körül a palesztin vezető főhadiszállásául szolgáló épületkomplexumot. Izrael szerint a komplexum területén tartózkodik több körözött palesztin, köztük Taufik Tirawit tábornok, a titkosszolgálatok vezetője is. Az akció során tűzharc alakult ki a hadsereg, és Arafat elitgárdája között, amelyben a gárda egy tagja életét vesztette.

Már csak a főépület áll

A körülzárás befejeztével buldózerek megkezdték a komplexum lerombolását. Először az elitgárda székhelyéül szolgáló épületet rombolták le, majd a palesztin biztonsági szolgálatok épülete következett. Jelenleg már csak az a főépület áll, amelyben Arafat is tartózkodik.

A palesztin vezető szóvivője elmondta, a helyzet válságos, de Arafat sértetlen.

Csütörtök délben egy öngyilkos merénylő felrobbantott egy utasokkal zsúfolt buszt Tel Aviv belvárosában. A robbanás következtében hatvanan megsebesültek, és hatan életüket vesztették. A merényletet a Hamasz terrorszervezet vállalta magára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?