Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Taposóaknára lépett a BBC operatőre

2003.04.03. 07:38
Taposóaknára lépett és életét vesztette Kaveh Golestan, iráni származású operatőr. A BBC-nek dolgozó szabadúszó a háború negyedik újságíró-áldozata. A csapat producere, a 31 éves Stuart Hughes a robbanás következtében a lábán sebesült meg, őt egy amerikai katonai kórházban ápolják.
Egy 52 éves operatőr lépett taposóaknára szerdán. Kaveh Golestan a háborúban a BBC-nek dolgozó, szabadúszó operatőr volt. Tagja volt a brit televíziós csatorna négytagú stábjának az észak-iraki Kifriben. A Pulitzer-díjas Golestant felesége és 19 éves fia gyászolja.

A csapat producere, a 31 éves Stuart Hughes a robbanás következtében a lábán sebesült meg, őt egy amerikai katonai kórházban ápolják. A stáb riportere nem sérült meg.

Az iráni születésű, elsősorban a közel- és közép-keleti dolgozó Golestant jól ismerték a nyugati világ televíziós csatornái, és szívesen dolgoztak vele. "Nagy érzékenységgel dolgozott" - nyilatkozta róla a Times-nak John Simpson, a BBC szerkesztője, aki a 80-es években az iraki-iráni háborúban együtt dolgozott vele. "Nem csapta össze a munkát, hanem kidolgozta képeit. Igazi művész volt."

Golestan a negyedik újságíró volt, aki március 20. óta meghalt a háborúban. Legutóbb a brit ITV magyar származású riportere vesztette életét.