Olivér
4 °C
8 °C

Carla Bruni meghódította a briteket

Carla Bruni-Sarkozy divatos megjelenése uralta a szerdán Nagy-Britanniába érkezett Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök hivatalos látogatásának első napjáról a brit napilapokban megjelenő cikkeket. A britek egy nap alatt szinte beleszerettek az újdonsült francia elnöknébe.

Szerdán hivatalos látogatásra Nagy-Britanniába érkezett Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök és exszupermodell felesége, Carla Bruni-Sarkozy, írja az AFP. A látogatás fontos előrelépés a két ország viszonyában, mivel tizenkét éve nem járt francia államfő a szigetországban. A brit lapok csütörtöki címlapját azonban nem a sármőrnek tartott Sarkozy, hanem újdonsült felesége hódította el.

Carla és Gordon Brown

"Sarkozy megpróbált elcsábítani minket, de mi inkább Carlát szeretjük" - olvasható a Daily Telegraphban a kialakult Carla-mánia kapcsán. A lapok lelkes vezércikkekben foglalkoztak az exszupermodell szerdai megjelenésével, akinek a londoni Heathrow repülőtérre érkezésekor viselt elegáns, szürke Christian Dior ruhája a hozzáillő kerek sapkával rendre lenyűgözte a megszólaló divatszakértőket. "Olyan volt, mint egy francia katolikus diáklány találkozása Jackie Kennedyvel" - mondta Lucy Yeomans, a Harper's Bazaar rangos divat és életmód magazin egyik szerkesztője. Dolly Jones, a Vogue.com szerkesztője szintén a híresen divatosan öltözködő egykori amerikai first ladyhez hasonlította Bruni-Sarkozyt.

"Nagyon elegáns volt, de ugyanakkor rendkívül visszafogott is, minden fontos kiegészítővel, mint amilyenek a fekete bőrkesztyűk. Az is eszembe jutott, hogy hátborzongatóan hasonlít a fiatal Diana hercegnőre, aki próbált mindenben megfelelni az elvárásoknak" - mondta egy másik szakértő. "Elkaptam egy beszélgetést, amelyben vezető brit hivatalnokok arról vitatkoztak, hogy az új Jackie-t, Audrey Hepburnt vagy esetleg Dianát látják-e " - vont párhuzamot egy harmadik illusztris személlyel hölggyel a Daily Mailben Robert Hartman. A szakértők egyedül Bruni-Sarkozy hajviseletét kifogásolták, amelyet szerintük még nyugodtan meg lehetett volna bolondítani.

A szemérmes úrilánynak kinéző francia elnökné szerdai megjelenése egyébként elég szembetűnő kontrasztot alkotott a brit bulvárlapokban éppen látogatása alkalmából megjelent meztelen képeivel, amelyek még 1993-ban készültek. "Nem tudom azért öltözött-e így fel, mert tudott a meztelen képekről" - mondta Yeomans.

A tervek szerint csütörtökön a szerdán felesége által háttérbe szorított Sarkozy hosszasan tárgyal majd Gordon Brown brit miniszterelnökkel Afganisztánról, a nukleáris energia felhasználására vonatkozó közös tervezetről, a klímaváltozásról valamint a tibeti helyzet nemzetközi fogadtatásáról. Elemzők szerint a látogatás jó alkalom a magyar származású politikusnak, hogy igazi államfőként viselkedjen és ezzel javítson a bulvárújságok címlapján tárgyalt magánélete miatt az elmúlt hetekben meredeken zuhanó népszerűségén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?