István, Vajk
19 °C
33 °C

Carla Bruni meghódította a briteket

Carla Bruni-Sarkozy divatos megjelenése uralta a szerdán Nagy-Britanniába érkezett Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök hivatalos látogatásának első napjáról a brit napilapokban megjelenő cikkeket. A britek egy nap alatt szinte beleszerettek az újdonsült francia elnöknébe.

Szerdán hivatalos látogatásra Nagy-Britanniába érkezett Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök és exszupermodell felesége, Carla Bruni-Sarkozy, írja az AFP. A látogatás fontos előrelépés a két ország viszonyában, mivel tizenkét éve nem járt francia államfő a szigetországban. A brit lapok csütörtöki címlapját azonban nem a sármőrnek tartott Sarkozy, hanem újdonsült felesége hódította el.

Carla és Gordon Brown

"Sarkozy megpróbált elcsábítani minket, de mi inkább Carlát szeretjük" - olvasható a Daily Telegraphban a kialakult Carla-mánia kapcsán. A lapok lelkes vezércikkekben foglalkoztak az exszupermodell szerdai megjelenésével, akinek a londoni Heathrow repülőtérre érkezésekor viselt elegáns, szürke Christian Dior ruhája a hozzáillő kerek sapkával rendre lenyűgözte a megszólaló divatszakértőket. "Olyan volt, mint egy francia katolikus diáklány találkozása Jackie Kennedyvel" - mondta Lucy Yeomans, a Harper's Bazaar rangos divat és életmód magazin egyik szerkesztője. Dolly Jones, a Vogue.com szerkesztője szintén a híresen divatosan öltözködő egykori amerikai first ladyhez hasonlította Bruni-Sarkozyt.

"Nagyon elegáns volt, de ugyanakkor rendkívül visszafogott is, minden fontos kiegészítővel, mint amilyenek a fekete bőrkesztyűk. Az is eszembe jutott, hogy hátborzongatóan hasonlít a fiatal Diana hercegnőre, aki próbált mindenben megfelelni az elvárásoknak" - mondta egy másik szakértő. "Elkaptam egy beszélgetést, amelyben vezető brit hivatalnokok arról vitatkoztak, hogy az új Jackie-t, Audrey Hepburnt vagy esetleg Dianát látják-e " - vont párhuzamot egy harmadik illusztris személlyel hölggyel a Daily Mailben Robert Hartman. A szakértők egyedül Bruni-Sarkozy hajviseletét kifogásolták, amelyet szerintük még nyugodtan meg lehetett volna bolondítani.

A szemérmes úrilánynak kinéző francia elnökné szerdai megjelenése egyébként elég szembetűnő kontrasztot alkotott a brit bulvárlapokban éppen látogatása alkalmából megjelent meztelen képeivel, amelyek még 1993-ban készültek. "Nem tudom azért öltözött-e így fel, mert tudott a meztelen képekről" - mondta Yeomans.

A tervek szerint csütörtökön a szerdán felesége által háttérbe szorított Sarkozy hosszasan tárgyal majd Gordon Brown brit miniszterelnökkel Afganisztánról, a nukleáris energia felhasználására vonatkozó közös tervezetről, a klímaváltozásról valamint a tibeti helyzet nemzetközi fogadtatásáról. Elemzők szerint a látogatás jó alkalom a magyar származású politikusnak, hogy igazi államfőként viselkedjen és ezzel javítson a bulvárújságok címlapján tárgyalt magánélete miatt az elmúlt hetekben meredeken zuhanó népszerűségén.