Árpád
-2 °C
3 °C

George Bush: Utálom Szaddám Husszeint

2002.09.18. 11:40
Bár idősebb George Bush egykori amerikai elnök nem bánja, hogy 1991-ben a koalíciós csapatok nem fogták el az iraki diktátort, a CNN-nek úgy nyilatkozott, Szaddam Husszein egy "barom, akinek nem lehet hinni."
Nem bánom, hogy 1991-ben a koalíciós csapatok nem vonultak be Bagdadba, hogy elűzzék Szaddám Husszeint, nyilatkozta idősebb George Bush, volt amerikai elnök. Szerinte a koalíció szétesett volna, ha a diktátort is el kellett volna fogniuk. Hozzátette: "Csak abban tévedtem, amiben a többi vezető is: mindnyájan abban reménykedtünk, hogy Husszein eltűnik Irak éléről."

Utólag könnyű okosnak lenni

Az elnök azt mondta, elégedett volt a hadműveletekkel, mert a feladatokat teljesítették, azaz felszabadították Kuvaitot. "Tudom, hogy most mindenki azt mondja majd: miért nem űztük el akkor a diktátort amikor ott voltunk? De ezek az emberek akkor csak hallgattak."

"Husszein egy barom"

Bush azt is kijelentette: "Csak utálatot érzek a szívemben Szaddám Husszein iránt, pedig kevés embert gyűlölök. Nem könnyen utálok meg valakit, de ő egy barom, akinek nem lehet hinni. Rengeteg jóvátehetetlen dolgot művelt, például mérges gázt vetett be saját népe ellen." Id. Bush arról nem nyilatkozott a CNN-nek, hogy milyen tanácsokat adott fiának a diktátorral kapcsolatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?