Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Bush tagadja, hogy buborékban élne

2005.12.13. 10:49
Visszautasította tévéinterjújában a vádakat George W. Bush, hogy fogalma sincsen az őt körülvevő világról. Bár tévézni valóban nem szokott, de az újságokba belepillant, és tanácsadói is elmondják neki, hogy mi történik a világban.

"Nem érzem, hogy buborékban élnék" - tagadta a vádakat George Bush. Az amerikai elnöknek sokak szerint fogalma sincsen róla, milyen is az egyszerű amerikaiak élete, ahogy arról sincs, hogy mit godol a közvélemény, írja a Reuters.

"Nagyon jó tanácsokat kapok nagyon hozzáértő emberektől" - igyekezett cáfolni a vádakat az amerikai elnök az NBC késő esti híradójának nyilatkozva. Ráadásul ő és tanácsadói is rengeteg értesülést szereznek "az élet minden területén dolgozó emberektől".

"Nagyon is úgy érzem, hogy kifejezetten jól tájékozott vagyok" - mondta Bush az NBC-nek.

De Bush sem tudta tagadni, hogy egyfajta buborék mégis körül veszi. "Úgy értem, hogy nyilvánvalóan buborékban érzem magam, hiszen nem tudok csak úgy kisétálni a Fehér Ház főbejáratán, hogy vásárolgassak az asszonynak, pedig ezt szeretném tenni" - mondta.

Interjújában Bush igyekezett szertefoszlatni azt a mítoszt, hogy nem szokott újságokat olvasni. Ez egy pár évvel ezelőtti interjúja után terjedt el, ahol pont ezt mondta.

"Minden reggel belepillantok az újságokba. Nem olvasok el minden cikket, de azért azt tudom, hogy miről szólnak a hírek" - mondta. Azt ugyanakkor elismerte, hogy tévézni ritkán szokott. "Nem akarom megbántani magukat, de csak alkalmanként tévézek" - nyilatkozta az NBC-nek.

Ennek ellenére a televíziós hírekben is jól tájékozottnak tartja magát. "Tájékozott vagyok, mert megnézem a [hírműsorokból összevágott] klippeket" - mondta. Ezen kívül még tanácsadói is felhívják a figyelmét arra, "mi sül ki ma".