Móric
14 °C
15 °C

Gyereke született Cheney leszbikus lányának

2007.05.24. 11:59
Visszafogottan örvendezett hatodik unokája születésekor Dick Cheney. Okkal, hiszen a konzervatív körök máris támadják. Hiszen a legkisebb Cheney anyja az amerikai alelnök leszbikus lánya.

Fia született Mary Cheney-nek, Dick Cheney amerikai alelnök leszbikus lányának. A konzervatív családi értékek őrének számító alelnök szűkszavú közleménye szerint "örül, hogy hatodszor is nagyapa lett".

Mary Cheney a család fekete báránya, tizenöt éve él párkapcsolatban Heather Poe-val. A WorldNetDaily értesülései szerint Poe nem kap felügyeleti jogot, neve nem jelenik meg a gyermek anyakönyvében, és később sem adoptálja második szülőként.

Ez a kedvezmény jól jöhet Dick Cheney-nek, hiszen a konzervatív körök máris a hagyományos családi értékek elleni újabb támadásként értékelték, hogy Mary Cheney gyereket szült. Pedig ő még terhessége alatt úgy nyilatkozott, hogy "Ez a gyermekem, Isten áldása, nem pedig egy politikai állásfoglalás".

A Cheney család legújabb tagjának még Bush is örült. 2006 decemberében, a People magazinnak adott nyilatkozatában kijelentette, hogy "Mary szerető lelke lesz gyermekének, örülök neki".

A WorldNetDaily beszámolója szerint Mary Cheney és párja arról eddig nem számolt be, hogy hogyan fogant Mary gyermeke. Az azonban biztos, hogy 3,8 kilós kisfiú egészségesen született meg egy washingtoni kórházban.