Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Utoljára emailben jelentkezett az eltűnt gyakornoklány

2001.07.17. 12:49
A washingtoni rendőrség átkutatott egy népszerű parkot miután a 11 hete eltűnt gyakornoklány laptopján kutakodva ennek a területnek a térképét találták meg. Az amerikai szenátus republikánus vezetője a hétvégén lemondásra szólította fel Gary Condit képviselőt, akinek viszonya volt az eltűnt lánnyal.

A washingtoni rendőrség a Rock Creek parkot kutatta át hétfőn, a 11 hete eltűnt Chandra Levy ügyét segítő bizonyítékot keresve. A rendőrség különös figyelmet szentelt egy Klingle Mansion nevű helynek, miután Levy laptopján ezt a helyet jelölte ki egy internetről letöltött térképen. A hétfői kutatás nem jelentett nagy előrelépést az ügyben: a rendőrök egy több centiméter hosszú csontot találtak csupán, mely könnyen lehet állati eredetű is.

A város összes parkját átkutatják

A rendőrség úgy tervezi, hogy az elkövetkező két hétben a város összes elhagyatott fás parkját módszeresen átkutatja. A nyomozók kevés adattal rendelkeznek a lány lehetséges tartózkodási helyét illetően, ám a médiacirkusszá avanzsált ügy miatt állandóan bizonyítaniuk kell.

Utolsó életjel egy e-mail

A gyakornoklány eltűnése után derült ki, hogy szerelmi kapcsolata volt a kaliforniai képviselővel, az 53 éves, nős Gary Condittal. A rendőrség háromszor is kihallgatta a képviselőt, ám az csak harmadjára ismerte be, hogy viszonya volt a lánnyal. A hétvégén az amerikai szenátus republikánus vezetője, Trent Lott azt nyilatkozta, hogy ha a szerelmi történet igaz, akkor Condit képviselőnek le kell mondania mandátumáról.

A lány családját már semmi sem érdekli azon kívül, hogy szeretnék lányukat élve visszakapni. A lányt utoljára április 30-án látták, az utolsó életjel azonban május elsején egy e-mail volt, amit családjának küldött.