Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Megadta magát a túszejtő

2007.05.12. 09:51
Békésen ért véget szombat hajnalban a Costa Rica-i túszdráma. Az ország fővárosának orosz nagykövetségén kilenc ember volt az orosz vagy más volt szovjetköztársaságból származó fegyveres fogságában.

Megadta magát szombatra virradóra a Costa Rica-i hatóságoknak az a férfi, aki pénteken kilenc embert ejtett túszul a San José-i orosz nagykövetség épületében.

Az egyik volt szovjetköztársaságból származó fegyveres fiatal férfi kilenc embert, közöttük nyolc követségi tisztviselőt ejtett túszul a külképviselet épületében.

Valerij Nyikolajenko orosz nagykövet viszont arról tájékoztatta a sajtót, hogy az incidens két orosz állampolgár közötti vita miatt történt, akik közül az egyiknél fegyver volt, és túszul ejtette a nagykövetség konzuli részlegén tartózkodó egyik látogatót.

A túszejtő édesanyját is a nagykövetségre hívták, hogy részt vegyen a tárgyaláson.

A Costa Rica-i főváros keleti részében található nagykövetségi épületet a rendőrség körülvette, a konfliktus megoldására válságcsoportot hoztak létre.

A helyi televízió felvételei szerint a rendőrség legalább három embert vezetett ki az épületből, a túszejtőt őrizetbe vették.

A négy órán át tartó incidens során senki sem sérült meg.

2004-ben egy túszválságban egy Costa Rica-i rendőr négy embert agyonlőtt a chilei nagykövetségen, majd magával is végzett, miután megtudta, hogy elbocsátották a nagykövetség őrségéből.

Hét másik túsz úgy menekült meg, hogy bezárkózott az épület egyik helyiségébe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!