Eleonóra
-1 °C
2 °C

Csurka szerint eljött a külön magyar út ideje

2001.09.26. 12:04
AZ EU bővítése a WTC elleni merénylet után lekerült a napirendről, Magyarországnak a saját útját kell járnia - jelentette ki Csurka István, a MIÉP elnöke. Azért hozzátette: a terrorakcióhoz az izraeliek kegyetlenkedései is hozzájárultak.
A Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) szerint a világgazdasági válság az Amerikai Egyesült Államokat ért terrortámadás nélkül is előre látható volt, ezért Magyarországnak félre kell tennie az európai uniós ábrándokat, és saját útra kell térnie - közölte Csurka István, a MIÉP elnöke, parlamenti frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Szavai szerint az egymást követő hibás gazdaságpolitikák - elsősorban az MSZP és az SZDSZ kormányzásának négy éve alatt betetőződött megsemmisítő önkiárusítás - kiszolgáltatott helyzetbe taszították a magyar társadalmat.

- Most azonban, hogy kegyetlenül és iszonyatosan lett vége egy korszaknak, és a világhatalmak hosszú távú háborúval vagy háborús fenyegetéssel kínálják meg a glóbuszt, Magyarországnak is szakítania kell az elmúlt korszakkal, annak minden blöffjével és az értelmetlen növekedési kultusszal - fogalmazott Csurka István. Nézete szerint a jelenlegi világhelyzetben szinte képtelenség, hogy az Európai Unió egyhamar a bővítés kérdésével foglalkozzon.

Csurka István úgy vélte, hogy a brit külügyminiszter a WTC elleni terrortámadás kiváltó okairól szólva ugyanazt fejtegette, mint amit a MIÉP képvisel ezzel kapcsolatban. A MIÉP elnökének tudomása szerint Jack Straw a terrortámadás kiváltó okai közé sorolta a palesztin-izraeli konfliktust is, az izraeliek kegyetlenkedéseit, durvaságait.

A terrorizmus csak a megsértett, megalázott, kiéheztetett és folyamatosan legyilkolt népek elégedetlenségéből, bosszúvágyából táplálkozhat. Oszama bin Laden kézre kerítése semmit nem old meg, ha az alapokat nem szüntetik meg azok, akiknek van rá pénzük - jelentette ki Csurka István.