Kornélia
-1 °C
15 °C

Kubai diplomatákat utasított ki az USA

2003.05.13. 17:05
Hét az ENSZ-nél szolgáló kubai diplomatát utasított ki kémkedés vádjával az Egyesült Államok. Meg nem erősített hírek szerint az amerikaiak további hét kubait is az ország elhagyására szólítottak. A BBC értesülései szerint hamarosan megváltozhat az amerikaiak politikája a kommunista szigetországgal szemben.
Kiutasított hét kubai diplomatát az Egyesült Államok. Az ország azonnali elhagyására szólított hét kubai a hivatalos megfogalmazás szerint "az Egyesült Államokra káros tevékenységet folytatott" - írja a BBC.

A terminust a diplomáciában általában a kémkedésre használják - írja a brit hírügynökség. Meg nem erősített hírek szerint az amerikaiak további hét kubait, a washingtoni Kubai Érdekvédelmi Szekció nevű szervezet tagjait is kiutasította.

A BBC értesülései szerint Washington újfajta kubai politika bejelentésére készül. A hírcsatorna szerint az Egyesült Államok általában Kuba függetlenségének ünnepén, május 20-án szokta Kuba-politikájának változásait bejelenteni.

A kommunista diktatúrával szemben Clinton kormánya idején folyamatosan enyhítettek a szigoron. Az amerikai hatóságok mostani lépése a viszony újbóli elhidegülését jelentheti.