Valér
4 °C
8 °C

Szervertúlterhelés miatt távolították el a lefejezős videót

2004.05.13. 14:53
Szerverleállást okozott az amerikai túsz brutális meggyilkolásáról készült videó. A felvételt az iszlámista weblapot tároló cég technikai okokból távolította el, bár közleményük szerint ezt morális kötelességből is megtették volna.
Eltávolította szervereiről a Nick Berg lefejezéséről készült videót elsőként bemutató weboldalt szolgáltatója. A malajziai szolgáltató a szerver túlterheltsége miatt döntött így. Állításuk szerint ugyanakkor, ha tudtak volna a weblap tartalmáról, már előbb eltávolították volna.

Morális okokból is így döntöttek volna

A honlapot az al-ansar.biz nevű cég üzemeltette. A vállalat a feltételezések szerint az al-Kaidával is kapcsolatokat tart fenn, erre utal, hogy az ő oldalukon jelent meg először a felvétel. Az oldal szerverét az Acme Commerce Sendirian Berhad malajziai vállalat üzemeltette.

Az Acme közleménye szerint el kívánja kerülni, hogy nevét az al-Kaidához, vagy bármely más terrorszervezethez kössék. Bár az oldalt technikai okokból távolították el, azt morális alapon is megtették volna. A malajziai ellenzék mindenesetre vizsgálatot követel annak megállapítására, hogy a terroristák valóban webes hálózatokat üzemeltetnek-e az országban.

Az Irakban meggyilkolt huszonhat éves amerikai túsz brutális kivégzéséről készült felvételek hatalmas felháborodást váltottak ki - írja a BBC. Ugyanakkor a hír megjelenésével egy időben azonnal internetezők ezrei kezdték letölteni a videót.