Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Betegnek hiszik Kim Dzsong Ilt

2008.09.06. 08:28
Egy dél-koreai lap értesülése szerint beteg Kim Dzsong Il észak-koreai vezető, aki három hete nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

A Csoszun Ilbo szombati számában azt írta: egy hete kínai orvosok érkeztek Észak-Koreába. A lap egy meg nem nevezett szöuli kormányforrásra hivatkozik, aki egy részletes hírszerzési jelentés ismeretében azt állította: lehetséges, hogy az orvosok Kim Dzsong Ilt kezelik.

A KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség, amely a kommunista vezető minden nyilvános szerepléséről hírt ad, legutóbb augusztus 13-án adott ilyen tudósítást.

Egy másik, szintén névtelenséget kérő szöuli titkosszolgálati forrás egy nyugati hírügynökséggel azonban azt közölte: nincs tudomása arról, hogy romlott volna az északi vezető egészségi állapota. Kim Dzsong Il egészségi állapotának romlásáról időről időre felröppenek hírek, arra is volt már példa, hogy halálának híre kezdett terjedni.