Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felkérték a Velencei Bizottságot a Stop Soros törvénycsomag vizsgálatára

2018.04.12. 14:24
A nemzetközi alkotmányjogi testület mond majd véleményt a vitatott törvényjavaslatról.

Nemcsak az Európai Parlamentben foglalkoznak a Stop Soros törvénycsomaggal, amelyről a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy már májusban a magyar országgyűlés elé kerülhet.

Az európai jogállamiság fölött őrködő strasbourgi intézmény, az Európa Tanács (ET) illetékes szerve felkérte a Velencei Bizottságot a Stop Soros törvénytervezet vizsgálatára, írta az MTI csütörtökön.

A szervezet bejelentése szerint az ET alkotmányjogi kérdésekkel foglalkozó szakértői testületét még március 22-én kérték fel arra, hogy vizsgálja meg, összhangban van-e a nemzetközi emberi jogi normákkal a szóban forgó magyar törvénycsomag, amely felhatalmazná a belügyminisztert, hogy nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva betiltson bizonyos, „migrációt támogató” civil szervezeteket.

Mint közölték, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel (EBESZ) együttműködésben készülő állásfoglalást várhatóan június végén fogják benyújtani a parlamenti közgyűlés jogi és emberi jogi bizottságának.

A kétharmados kormánypárti többséggel a törvényhozásban a Belügyminisztérium – a Stop Soros törvénycsomag részeként – felhatalmazást kap a civilek titkosszolgálati ellenőrzésére. Orbánék bepótolhatják a  menekültkvóta elleni harc 2016-ban elmaradt alkotmányba emelését, de felmerülhet a civilek, Soros György, Brüsszel és a további hasonló démonok elleni szimbolikus küzdelem alaptörvényi becikkelyezése is, írtuk korábban.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.