Orbán egyik régi kritikusa nagyon kiakadt Manfred Weberre

2019.03.21. 15:14

"Szégyenteljes lépés ez Manfred Webertől" - jelentette ki Twitteren Rui Tavares. Utóbbi neve onnan lehet ismerős, hogy 2013-ban ő készített egy elmarasztaló jelentést a magyarországi jogállamiságról.  Tavares szerint Orbán kilenc éve rombolja Magyarországon a jogállamiságot, azonban Webernek szüksége lehet a szavazataira, hogy az Európai Bizottság elnöke lehessen. "És még ő beszél értékekről?" - tette fel a kérdést Weberre utalva. 

Szerdán az Európai Néppárt (EPP) közgyűlése 190 igen, 3 nem szavazattal, óriási többséggel megszavazta a javaslatot, amely azt tartalmazza, hogy vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben, és a vizsgálat idejére a Fidesz felfüggeszti a Néppárton belüli jogainak gyakorlását. Egész pontosan: „Az Európai Néppárt elnöksége és a Fidesz egyetért abban, hogy a Fidesz felfüggeszti a tagságát az Európai Néppártban addig, amíg az értékelő bizottság jelentése elkészül". A Fidesz felfüggesztését ebben a cikkben értelmeztük. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.


  • Vennék
  • Biztosítás