Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Nem szerepel a migráció Salvini kampányának fő témái között

2019.04.05. 17:20 Módosítva: 2019.04.05. 20:08

Marine Le Pen, a francia radikális jobboldali, bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés elnöke és Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga vezetője megállapodtak abban, hogy május 18-án Milánóban közös kampányzáró nagygyűlést tartanak az európai parlamenti választások előtt – írta az MTI a francia párt bejelentése után. 

A két pártvezető péntek délelőtt Párizsban találkozott, ahova Matteo Salvini a világ hét iparilag legfejlettebb államát tömörítő csoport, a G7 belügyminisztereinek kétnapos találkozójára érkezett. Salvini és Le Pen a sajtó kizárásával egy meg nem nevezett helyen találkozott. A megbeszélésről Marine Le Pen egy fotót közölt a Twitteren.

Az olasz belügyminiszter sajtóirodája közleményben megerősítette, hogy „a vezetők egy közös megmozduláson gondolkodnak a választási kampány zárására és Európa új korszakának bejelentésére”.

Az olasz fél által szívélyesnek nevezett pénteki párizsi találkozón Le Pen és Salvini „a politikai helyzetről és az európai választások forgatókönyveiről egyeztetett”, valamint a kampány fő témáiról, amelyek olasz források szerint a munka, a család és a környezetvédelem lesznek. Érdekesség, hogy eszerint Salviniék kampányának nem a migráció lesz a fő témája, miközben Orbán Viktor szerint az európai parlamenti választásokon minden a migráció kérdése körül mozog. 

Egyebek mellett elkötelezték magukat arra, hogy megerősítik az új nemzetközi szövetségeket, hogy kiszélesítsék a családot azokkal, akik meg akarják változtatni Brüsszelt” – olvasható a közleményben, az Európai Parlament Szabadság és Nemzetek Európája nevű csoportra utalva, amelyben a Liga és a Nemzeti Tömörülés mellett ülnek az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) képviselői is.

A Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga hétfőn Milánóban rendezi EP-választási kampánynyitóját, amelyen más országokból is több, úgynevezett szuverenista párt is képviselteti magát.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.