Alfréd
-7 °C
2 °C

Roma képviselő lesz a Fidesz-kampány sztárja

2009.01.13. 12:05
Az Európai Néppárt és a Fidesz új szórakoztatóelektronikai eszközt vet be az idei EP-választáson: uniós gyártású Járóka Lívia-DVD-vel igyekszik majd bemutatni, hogy Brüsszelben nagy tekintélyt harcolt ki magának a párt. A kampányban megint országjárásra indul Orbán Viktor is.

Az Európai Néppárt 25 millió példányban készíttetett DVD-t Járóka Lívia fideszes EP-képviselőről. Az Európai Parlament legnagyobb politikai csoportja az idei választás előtt szemelte ki magának a magyar politikusnőt, hogy arcával népszerűsítse a család, jólét, biztonság, szolidaritás jelszavakra épülő irányvonalát.

A DVD várhatóan a hazai kampányban is nagy szerephez jut majd, miután a párt a tízperces videót ingyenes szóróanyagként való terjesztését tervezi.

A Fidesz elnöksége keddi ülésén tárgyal az EP-választás előkészítéséről. A jelöltlista véglegesítése azonban várhatóan a VEB-re, azaz a Fidesz választás előkészítő bizottságának pénteki ülésére marad. Orbán Viktor pártelnöknek és a kampányfőnöknek ebben a testületben is döntő szava van, így meglepetés nem várható.

A pártban úgy tudják, hogy Orbán továbbra is Schmitt Pált látná szívesen a lista élén, de a tényleges vezető szerepet a párt európai frakcióvezetője, Szájer József kapná.

A hírek szerint biztos helye van a listán a régiek közül a DVD-n szereplő Járóka Lívia mellett Gyürk András kampányfőnöknek, Gál Kingának, Őry Csabának és a KDNP-s Surján Lászlónak. A biztos befutók közé újként kerül fel Áder János és Deutsch Tamás.

Úgy tudjuk, hogy a ferencvárosi időközi parlamenti választás üzeneteihez hasonlóan az EP-választás kampányában is a Gyurcsány-kormány gyengítésére játszik majd a változás hangsúlyozása mellett a Fidesz. Az üzenet közvetítésében nagy szerepet vállal majd magára Orbán Viktor, aki már a szokásos évértékelő beszédében adja meg az alaphangot, a választás előtt pedig ismét országjárásra indul.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!