Ervin
14 °C
22 °C

Brutális támadás Fallúdzsában

2004.03.31. 19:12
Négy embert megégettek és megcsonkítottak feldühödött irakiak Fallúdzsában. Az áldozatok nemzetisége és szerepe nem ismert, négyük közül három amerikai állampolgár. A szunnita területen újra fellángolt erőszakban öt katona is életét vesztette.
Megégettek, megkínoztak és feldaraboltak négy embert Fallúdzsában. Az áldozatokat egy az amerikai vezetésű koalícióban használthoz hasonló terepjáróból rángatták ki a faludzsaiak - jelentette a BBC. A CNN legfrissebb értesülései szerint a négy személy Irakban munkát vállaló volt, közülük három amerikai állampolgárságú.

A város térségében - az amerikaiakkal szembeni ellenállás központjában - az utóbbi időben hevesebbek lettek a harcok. A BBC tudósítója naponta számol be összecsapásokról, a múlt héten két amerikai katona és több iraki civil vesztette életét.

Fellógatták a halottakat

Egyelőre nem tudni, kik a szerdai támadás áldozatai - a koalíciós erők parancsnoksága nem számolt be veszteségekről. A BBC jelentése szerint az egyik áldozat mellett amerikai útlevél hevert.

A szemtanúk beszámolója szerint az autót felgyújtották, a feldühödött helyiek kirángatták a megégett áldozatokat, majd ásókkal verték és feldarabolták őket. "A testeket az öreg hídra akasztották, mint a levágott birkákat" - nyilatkozta a BBC-nek egy helyi lakos.

Egy másik támadásban, szintén Bagdadtól nyugatra öt katona vesztette életét. Kocsijuk házi készítésű robbanószerkezetre futott egy közúton. A koalíciós parancsnokság nem tett említést az áldozatok nemzetiségéről.