Ágnes
-1 °C
2 °C

Gáztámadás Szófiában

2004.04.09. 13:54
Negyvenen kaptak gázmérgezést Szófia közlekedési rendőrségén. Az épületbe ismeretlen okokból mérges gázzal töltött gránátot dobtak. A sérültek egyike válságos állapotban van.
Mérges gázzal töltött bomba robbant a szófiai közlekedési rendőrség látogatórészlegében - jelentette a BBC. A klórgáztámadásban negyvenen megsérültek. A BBC értesülései szerint az egyik áldozat állapota válságos.

A rendőrség két órával a támadás után letartóztatott egy gyanúsítottat, a támadás okairól azonban még nincsenek hivatalos feltételezések. A támadás helyi idő szerint tízkor történt, a legnagyobb csúcsforgalomban.

A bolgár egészségügyi minisztérium közleménye szerint a támadáshoz kloropicrint, egy a múltban a hadseregben könnygázként használt rovarirtót használtak. Nagy mennyiségben belélegezve halálos méreg lehet - írja a BBC.

A támadás óta a gázkoncentráció a normális szintre esett vissza, így az épületet újra megnyitották. "Már semmi sem veszélyezteti a látogatók biztonságát - nyilatkoztatta egy polgári védelmis tiszt a BBC-nek.