Sára, Márió
2 °C
6 °C

Elraboltak egy lengyel házaspárt Gázában

2006.02.04. 12:38
Két lengyel állampolgárt elraboltak szombaton álarcos fegyveresek a Gázai övezet középső részén. Egyelőre senki nem vállalta az emberrablást.

Palesztin biztonsági források először azt jelentették, hogy külföldiekről van szó, később ezt helyesbítve tévedésből elrabolt palesztinokról tettek említést.

Kiszállították őket az autójukból

A német hírügynökség viszont úgy értesült, hogy egy lengyel állampolgárságú házaspárt raboltak el. A palesztin születésű férfi egy segélyprogramban dolgozott a Gázai övezetben.

A két személyt az emberrablók kiszállították autójukból Deir al-Balah település mellett, majd ismeretlen irányban magukkal vitték őket. Meg nem erősített jelentések szerint az övezet déli részében fekvő Rafahban elraboltak egy harmadik külföldit is.

Egyelőre senki sem vállalta magára az emberrablás elkövetését. Az emberrablás két nappal azután történt, hogy két fegyveres palesztin csoport bosszút hirdetett norvég, dán és francia állampolgárok ellen amiatt, hogy ezekben az országokban egyes lapok közzétették a Mohamed prófétát kigúnyoló rajzokat.

Palesztin rakétaállást bombázott az izraeli légierő

Egy palesztin rakétakilövő állást bombázott az izraeli légierő a Gázai övezet északi részén szombatra virradóra - jelentette az izraeli média.

Az izraeli légicsapásra azt követően került sor, hogy péntek késő délután palesztin radikálisok egy Kasszám-rakétát lőttek ki izraeli területre. A támadásban egy izraeli család négy tagja megsebesült.

A pénteki támadásért a radikális Iszlám Dzsihád elnevezésű szervezet vállalta a felelősséget - jelentették szombaton izraeli tömegtájékoztatási eszközök.