Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Hűtőben találták meg a kétéves gyereket

2006.10.13. 16:42
Lemondott a szociális intézményekért felelős brémai szenátor, miután egy kétéves kisfiú holttestét drogfüggő édesapja hűtőjében találták meg. Bréma szociális intézményeiben tudtak róla, hogy a férfi rendszeresen bántalmazza gyermekét.

A német kormány ígéretet tett arra, hogy szigorítani fogja a gyermekvédelmi törvényeket, miután egy kétéves kisfiú holttestét drogos szüleinek hűtőszekrényében találták meg. Bréma szociális intézményeiben még tudták is, hogy a kisfiút édesapja bántalmazza, írja a BBC.

Brigitte Zypries igazságügyi miniszter szerint a gyerekekkel foglalkozó szociális intézmények hatékonyabb együttműködésével elkerülhetőek lennének a hasonló esetek. Még ebben az évben új rendszert vezetnek be, ami idejében figyelmezteti a különböző intézmények dolgozóit, ha kiderül egy gyerekről, hogy bántalmazzák.

A brémai kisfiút talán ez sem mentette volna meg, hiszen őt annak ellenére küldték vissza szüleihez, hogy tudtak a bántalmazásról. A döntést egy pszichiáter vizsgálata alapján hozták meg, aki azt mondta, a gyerek gondozása, napi ellátása segíthet az édesapjának a kábítószerről való leszokásban. A szintén drogfüggő édesanya már korábban életét vesztette, halálának körülményei gyanúsak voltak.

A brémai szociális intézményekért felelő szenátor, Karin Roepke a héten lemondott, miután a rendőrség megtalálta a megvert kisfiú holttestét. Az édesapát letartóztatták emberölés és kiskorú bántalmazásának vádjával. A család lakásának környéke közben zarándokhellyé vált, folyamatosan érkeznek az emberek virágokkal, és mécseseket gyújtanak a kisfiú emlékére.