Ezer tüntetőt vettek őrizetbe San Fransiscóban

MTI
2003.03.21. 05:03
Egyesült Államok-szerte tüntetések voltak csütörtökön az iraki háború ellen. San Franciscóban több mint ezer embert őrizetbe vettek. San Franciscóban a tüntetők elözönlötték a belváros néhány forgalmas útját, több tucat diák egymáshoz láncolta magát. A késő esti órákba nyúlt a forgalombénító tüntetés. A rohamrendőrség több, mint ezer tüntetőt vett őrizetbe, 22 év óta nem állítottak elő ennyi embert egy napon a kaliforniai nagyvárosban. Néhányukat átmenetileg az utcán felállított ideiglenes ketrecekben őriztek.

Washingtonban több mint száz tüntető lezárta a Potomac folyón átívelő egyik hidat. Három tüntetőt orizetbe vettek. A Fehér Ház közelében mintegy százan tüntettek, négyszáz tüntető pedig az esti csúcsidőben a főváros egyik főútvonalán vonult fel, "Nem adunk vért olajért!" jelszót skandálva.

New Yorkban a Times Square-en tüntettek több százan. A Harvard és a Berkeley egyetemen tiltakozó megmozdulások voltak. Tüntetések voltak még egyebek között Bostonban, Chicagóban, Minneapolisban, Detroitban. Pittsburgh-ben több mint tíz tüntetőt tartóztattak el.