Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megölték az egyik bolgár túszt Irakban

MTI
2004.07.13. 23:30
Az emberrablók megölték az Irakban foglyul ejtett két bolgár túsz egyikét - közölte kedden az al-Dzsazíra arab nyelvű hírtelevízió. A jelentést a bolgár kormány szóvivője Szófiában megerősítette.

Az Abu Muszab az-Zarkávi jordániai származású terrorista vezette iraki csoport egy videófelvételt juttatott el az al-Dzsazírához. A felvételen az látható, amint lefejezik a két bolgár teherautósofőr közül az egyiket. A televízió nem sugározta a felvételt.

A bolgár külügyminisztérium a túszok elengedésére szólította fel az iraki csoportot, mondván hogy a két bolgár egyszerű munkavállaló és nem politikai megbízást teljesít Irakban. A múlt héten küldöttséget is menesztettek Bagdadba, hogy a túszok szabadon bocsátásáról tárgyaljon, de erőfeszítéseik nem vezettek eredményre.

A terrorszervezet ezúttal azzal fenyegetőzött, hogy végez a másik bolgár tússzal is, ha az amerikai hadsereg huszonnégy órán belül szabadon nem engedi az összes iraki foglyot a börtönökből.