Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem hagyhatja el Izraelt az áruló atomipari technikus

MTI
2004.07.26. 11:26
Elutasította Mordeháj Vanunu a mozgásszabadsága korlátzozásának feloldása érdekében beadott kérelmét az izraeli legfelsőbb bíróság. Az atomtitkok kiszivárogtatása miatt 1986-ban tizennyolc év börtönre ítélt atomtechnikus a hétvégén egy Londonban szerkesztett arabnyelvű napilapnak nyilatkozva megsértette az őt a külföldi lapoknak adott nyilatkozatoktól eltiltó bírósági határozatot. A további atomtitkok kiszivárogtatásától tartó Izrael eltiltotta Vanunut a mobiltelefon és az internet használatától, és szabad mozgását is korlátozta. A legfelsőbb bíróság hétfői határozata szerint a biztonsági intézkedések indokoltak.

"Mindig is mondtuk, hogy Izrael nem igazi demokrácia, ma ezt láthattuk a legfelsőbb bíróságon is. Ez egy nagyon szomorú és szégyenteljes nap" - nyilatkozott az ítélethirdetést követően Vanunu.