Izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint

2012.11.05. 06:03

A Gázai övezetet övező kerítésnél izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint. Egyelőre nem tudni, hogy a 23 éves férfi civil volt-e.

Az incidens térségéből palesztin fegyveresek gyakran indítanak rakétát a közeli izraeli településekre. Egy izraeli katonai szóvivő közölte, hogy azután nyitottak tüzet az illetőre, hogy nem vett tudomást a figyelmeztetésről, és tovább kúszott a határ felé.

Bővül a Vaskupola

Az izraeli védelmi minisztérium vasárnap bejelentette, hogy bővítik a Vaskupola nevű rakétarendszert, amit elsősorban a Gázai övezet felől érkező lövedékek elleni védelem céljából fejlesztettek ki amerikai közreműködéssel. A védelmi rendszer ötödik ütegét rövidesen telepíteni fogják. Ez már a Vaskupola továbbfejlesztett változata lesz – közölte a minisztérium.

A rendszer radarral vezérelt rakéták révén képes elhárítani az 5-től 70 kilométerig terjedő távolságból indított rakétákat vagy kilőtt aknákat. A nagyobb távolságból, például adott esetben Iránból küldött rakéták ellen a Nyíl kódnevű másik rendszer szolgál

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport