Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem kapott amerikai vízumot tizenöt iráni újságíró

MTI
2006.09.19. 16:30

Nem kapott amerikai vízumot az a tizenöt iráni újságíró, aki Mahmúd Ahmadinezsád elnököt kísérte volna New Yorkba, az ENSZ-közgyűlés őszi ülésszakára, közölte az iráni közszolgálati televízió. "Az Egyesült Államok megtiltotta tizenöt újságírónak, akik az elnököt kísérték volna, hogy belépjenek az Egyesült Államok területére" - közölte kedden a televízió.

Mohammed Ali Hoszeini iráni külügyi szóvivő "határozottan elítélte, hogy az Egyesült Államok visszaél vendéglátó szerepével és a vízumokkal”. "A kormányilletékesek számának korlátozásával az Egyesült Államok valójában az ENSZ-t gyengíti" - szögezte le Hoszeini. A szóvivő nem közölte, hogy Ahmadinezsád környezetéből kik nem kaptak még vízumot az újságírókon kívül.

Az iráni média a múlt héten jelentette, hogy Musztafa Pur-Mohammadi belügyminiszter nem kapott vízumot az ENSZ-közgyűlés őszi ülésszakán való részvételre. Tavaly Golam Ali Hadad-Adel, az iráni parlament elnöke nem tudott részt venni az ENSZ-közgyűlés ülésszakán hasonló okokból.