Judit
3 °C
7 °C

Elnapolták Charles Zentai perthi kiadatási eljárását

MTI
2006.09.22. 07:59

Elnapolták pénteken Perth-ben Charles Zentai kiadatási eljárását, miután a háborús bűnökkel vádolt egykori magyar katonatiszt fellebbezést nyújtott be.

A 84 éves Zentai kiadatását 2004 decemberében kezdeményezte a magyar külügyminisztérium. A volt katonatisztet, aki 1950-ben Ausztráliában telepedett le és nem sokkal később az ausztrál állampolgárságot is megkapta, a Simon Wiesenthal Központ azzal gyanúsította, hogy 1944. november 8-án halálra kínzott Budapesten egy 18 éves zsidó fiatalembert, aki nem viselte a megkülönböztető sárga csillagot.

Zentai mindeddig tagadta a vádat. Pénteken rövid időre megjelent a perth-i bíróságon, majd ügyvédje bejelentette: védence fellebbezést nyújtott be egy múlt havi szövetségi bírósági döntés ellen, amely elutasította a kiadatási eljárással szembeni keresetét.

A per vezető bírája december 11-ig elnapolta a meghallgatást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?