Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az EU elé kerül a bolgár ápolónők ügye

MTI
2007.02.02. 14:05

A francia kormányfő kérte külügyminiszterét, hogy javasolja a Líbiában halálra ítélt bolgár ápolónők ügyének megtárgyalását az Európai Unió külügyminisztereinek következő, február 12-13-i tanácskozásán, közölte Dominique de Villepin, miután pénteken bolgár kollégájával, Szergej Sztanisevvel tárgyalt.

"Franciaországnak és az Európai Uniónak közös felelőssége van abban, hogy igazságot szolgáltassanak a bolgár ápolónők ügyében. Helyzetük egy borzasztó félreértés következménye" - mondta a francia miniszterelnök Sztanisevvel közös sajtóértekezletén. Villepin Szófiában a repülőgépből kilépve egy bolgár nemzeti színű szalagot viselt magán, amelyre az volt írva franciául és bolgárul: "Nem vagytok egyedül".

Az öt bolgár ápolónőt és egy palesztin orvost azért ítélték halálra Líbiában, mert a vád szerint AIDS-betegség vírusával fertőztek meg több mint 400 gyermeket egy bengázi kórházban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?