Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Malina Hedvig férhez ment szlovák barátjához

MTI
2008.02.15. 09:52
Férjhez ment Malina Hedvig, a Nyitrán rövidesen diplomázó csallóközi magyar egyetemista, akit - elmondása szerint - 2006 augusztusában két bőrfejű azért vert meg a nyitrai utcán, mert magyarul beszélt, de mert a szlovák rendőrség szerint a támadás meg sem történt, Hedvignek másfél éve a hatóságok megtévesztéséért kijáró, öt évig terjedő szabadságvesztés veszélyével kell szembenéznie.

Malina Hedvig még tavaly decemberben bejelentette, hogy kisbabát vár. Várható anyaságának hírét azzal az indoklással hozta nyilvánosságra, hogy tudomására jutott: a barátja apaságát megkérdőjelező lejárató kampányt akarnak ellene indítani. Férje, a szlovák nemzetiségű Peter Zák a házasság előtt éveken keresztül a barátja volt és a másfél éves nehéz időszak során is kitartott mellette. Malina Hedvig és a szlovák nemzetiségű Peter Zák csütörtökön, Valentin napján a dunaszerdahelyi városházán, szűk családi körben pecsételték meg közös jövőjüket.