Emőke
-4 °C
9 °C

Libanonban bombáztak az izraeli gépek

2004.01.20. 17:57
Libanoni célpontok bombázásával torolta meg Izrael a Hezbollah hétfői rakétatámadását. Az incidensben egy izraeli katona életét vesztette. A hadvezetés ugyanakkor elismerte, hogy az áldozat - ha méterekkel is - de libanoni területen állt.
Libanoni célpontok ellen intézett megtorló támadást az izraeli légierő - jelentette a BBC. A légicsapás válasz a libanoni síita Hezbollah terrorszervezet hétfői rakétatámadására. A terrortámadásban egy izraeli katona életét vesztette, egy másik megsebesült.

Az izraeli televízió jelentése szerint a gépek két célpontot támadtak. Fültanúk négy robbanásról számoltak be. Egy a Reutersnek nyilatkozó libanoni katonai forrás szintén két légitámadásról számolt be.

Az izraeli hadsereg időközben módosította a hétfői támadásról adott jelentését. Az új jelentésben elismerik, hogy bár csak méterekkel, de az izraeli-libanoni határ libanoni oldalán volt meggyilkolt katonájuk. Ennek ellenére a támadást "provokációnak" tartja a hadvezetés, mely kiállt a megtorlás mellet is.