Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Támadás Jemennél egy amerikai hadihajó ellen

2000.10.12. 16:26
Az amerikai haditengerészet egyik torpedórombolóját Áden kikötőjében terroristatámadás érte, legalább négy tengerész életét vesztette. A támadók kiléte egyelőre nem ismert, egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.
Az Egyesült Államok haditengerészetének USS Cole nevű hadihajóján helyi idő szerint délután negyed egykor robbanás történt. A robbanásban legalább négy amerikai tengerész meghalt, harminchat megsérült, legalább tízen eltűntek. A Védelmi Minisztérium szóvivője szerint valószínűleg terroristatámadásról van szó.

A USS Cole hadihajó
Az Arleigh-Burke-osztályú romboló a Vörös-tengerről Bahreinba tartott, eközben Áden kikötőjében vett fel üzemanyagot, mikor hátulról nekiütközött egy robbanóanyagokkal megrakott csónak. A robbanás egy körülbelül hatszor tizenkét méteres lyukat ütött a hajó falán.

A hajó megdőlt, de víz beömlését már megállították és tűz sem ütött ki a fedélzeten. A támadó hajó felségjele és a támadók nemzetisége még ismeretlen - közölték a haditengerészet illetékesei. Egyelőre azt sem tudni, volt-e egyáltalán valaki a csónakban. A támadásért még semmilyen szervezet nem vállalta a felelősséget.

Samuel Berger nemzetbiztonsági tanácsadó már értesítette Clinton elnököt, aki a New York állambeli Chappaquából a történtek miatt még csütörtökön hazautazik.