Klaudia
-3 °C
3 °C

Újabb lövöldözés Kabard-Balkárföldön

2005.10.18. 15:48
Otthonmaradásra szólították Nalcsik lakóit az orosz hatóságok, miután a múlt héten utcai harcok heelyszínévé vált városban újra lövöldözés tört ki a rendőrség és a muzulmán szélsőségesek között. Egy támadó meghalt, kettő elmenekült.

Agyonlőttek egy terroristagyanús férfit az orosz rendőrök Nalcsikban, jelentette a BBC. Kabard-Balkárföld fővárosát a múlt héten rohanta le a becslések szerint hatvan-háromszáz csecsenpárti fegyveres. A támadás után kibontakozó utcai harcokban legalább nyolcvanhat ember, köztük harminchárom rendőr és tucatnyi civil vesztette életét.

A támadást magára vállaló Samil Baszajev csecsen hadúr szerint a harcokban negyvenegy támadó és száznegyven orosz rendőr halt meg. Az orosz hatóságok harminchárom rendőráldozatot ismertek el, és szerintük kilencvenegy támadó vesztette életét.

A kedden lelőtt férfi a rendőrség közlése szerint két társával tüzet nyitott az őket igazoltatni akaró rendőrökre. Két támadó elmenekült. Az incidens után a helyi hatóságok arra kérték a város lakóit, hogy vigyék haza az iskolákból a gyerekeiket és maradjanak otthon.

A várost ért múltheti támadás óta Putyin elnök több száz kommandóst küldött a városba a rend helyreállítására.