Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Katrina: a legdrágább hurrikán

2006.08.25. 17:49
A Fehér Ház tájékoztatása szerint az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti részén az infrastruktúra helyreállítása, a törmelék és a hordalék eltakarítása, a fedél nélkül maradtak lakbéréhez nyújtott támogatás, a társadalombiztosítási szolgáltatások, adókedvezmények rekordnagyságú összeget emésztettek fel.

118 milliárd dollárt (25 ezer 606 milliárd forint) költött eddig az Egyesült Államok kormánya a Katrina hurrikán okozta károk helyreállítására a Fehér Ház tájékoztatása szerint.

Az összeg olyan költségeket takar, mint az infrastruktúra helyreállítása, a törmelék és a hordalék eltakarítása, a fedél nélkül maradtak lakbéréhez nyújtott támogatás, vagy társadalombiztosítási szolgáltatások, adókedvezmények a károsultaknak.

Az elnöki hivatal beszámolója szerint New Orleans védőgátja közel ugyanolyan vagy még jobb állapotban van a helyreállítási munkálatoknak köszönhetően, mint a természeti csapás előtt volt. Az érintett három szövetségi állam területén hátramaradt kilenc köbkilométernyi törmelékből 7,9-et takarítottak el.

A Katrina nemcsak a legdrágább hurrikán volt az Egyesült Államok történetében, de az egyik legtöbb halálos áldozattal járó is. Tavaly augusztus 29-én csapott le az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti részén, rendkívüli károkat hagyva maga után Louisiana, Mississippi és Alabama szövetségi államokban.  • Bérelnék
  • Hírek