Olivér
4 °C
8 °C

Kínai kémeket ítéltek el az USA-ban

2008.04.22. 07:38
Egy kínai testvérpár egyik tagja az amerikai haditengerészet mérnökeként adatokat csempészett ki, tettéért 24 év börtönt kapott. Az adatokat tartalmazó CD-t testvérének adta át, aki a repülőtéren bukott le útban Hongkong felé.

10 éves börtönbüntetésre ítéltek kémkedésért egy kínai férfit az Egyesült Államokban, jelentette az AFP kedden. A vádak szerint Tai Mak, valamint testvére amerikai tengeralattjárókról akart adatokat Kínába juttatni.

Tai Makot 10 éves börtönbüntetésre ítélte egy amerikai szövetségi bíróság, aki a vádak szerint segített adatokat átadni a kínai hatóságoknak az amerikai tengeralattjárókról. A fivér, Csi Mak mérnökként dolgozott az amerikai haditengerészetnél.

Mint kiderült, aCsi Mak bizalmas információkat egy CD-re másolta, majd az adathordozót átadta a testvérének. Tai Makot és feleségét még 2005 októberében tartóztatták le a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren, amikor Hongkongba akartak utazni.

Az adatokat ellopó Csi Makot 24 éves börtönbüntetésre ítélték a múlt hónapban, a sógornőjének ítéletét a jövő héten hirdetik ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?