Hermina
15 °C
27 °C

Kovács köntöst öltött a paraván mögött

2003.08.29. 18:40
A magyar külügyminiszter egy bűvész kérésére fellépett egy pekingi varietében. Kovács köntöst öltött, amely aztán rejtélyes módon átkerült róla egy összekötözött nőre.
Kovács László külügyminiszter volt a "vendégművész" egy híres pekingi varietében, ahova háromnapos kínai látogatásának utolsó programpontjaként látogatott el péntek este a Medgyessy Péter miniszterelnök vezette magyar kormányküldöttség. Miután Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter szabódott, a külügyminiszter vállalta egy illuzionista kérésére, hogy a színpadra lép és segédkezik egy mutatványban.

Kovács László előbb segített jó szorosan összekötözni piros madzaggal egy hölgyet, majd magára öltött egy köntösfélét, amely aztán egy paraván mögött rejtélyes módon átkerült őróla a megkötözött nőre, a madzag alá. A közönség nagy tapssal jutalmazta a közreműködést. A Peking központjában, a Tienanmen tér közelében található Lao Sö Teaház egyébként a kínai főváros nemzetközileg is ismert nevezetessége. Nevét a XX. század kínai irodalmának egyik legnépszerűbb alakjáról kapta. Lao Sö (1899-1966) megbecsült író és közéleti személyiség volt, egyik legismertebb darabjának Teaház a címe.

Az 1988-ban megnyílt szórakozóhelyen az idelátogató vendég napközben számtalan kínai teakülönlegességből választhat, esténként pedig ismert előadóművészek lépnek fel zenés varietéműsor keretében. A programban a bűvészmutatványoktól az akrobatikán, a pekingi operán át kabaréjelenetekig többféle szórakoztató műfaj szerepel. A művészek gyakran kérnek fel valakit a közönség soraiból a közreműködésre, így történt ez Kovács László külügyminiszter esetében is.

Számtalan nemzetközi híresség látogatott már el ide, akiknek jelenlétét a falra helyezett fotók örökítik meg. A híresebb politikusok közül járt itt Henry Kissinger egykori amerikai külügyminiszter, George Bush volt amerikai elnök, Helmuth Kohl volt német kancellár, több mint húsz külföldi állam-és kormányfő.