Bernadett
-2 °C
4 °C

Megölték a Djindjics-gyilkosság koronatanúját

2004.03.09. 14:21
Hangtompítós fegyverből leadott lövésekkel gyilkolták meg a Djindjics-gyilkosság egyik koronatanúját. Kujo Krijestorac szemtanúja volt a szerb miniszterelnök megölésének, azonosítani tudta a gyilkosokat. Vallomást haláláig nem tett a bíróságon.
Meggyilkolták a Zoran Djindjics szerb miniszterelnök meggyilkolása ügyében folytatott eljárás egyik koronatanúját - jelentette be Maja Kovacevic, a Djindjic-perben eljáró különleges törvényszék szóvivője . A BBC értesülései szerint a szemtanú még nem tett vallomást az ügyben a bíróság előtt.

Kovacsics feltételesen már hétfőn is beszélt a szemtanú haláláról, a hírt akkor belügyi források még nem erősítették meg.

Hangtompítós fegyverrel lőttek

Kujo Krijestoracot még március elsején lőtték le hangtompítós fegyverrel - mondta el a hírcsatornának Kovacsecics. Krijestorac a meggyilkolt miniszterelnök közelében volt a merénylet idején, szemtanúja volt a vádlottak menekülésének.

A tanú "golyók szaggatta" holttestét kocsijában találták meg Belgrád egyik elővárosában. Bár Krijestorac koronatanú volt, halála a bíróság közlése szerint nem befolyásolja az eljárást.

Djindjics meggyilkolásának vádjával jelenleg tizenhárman állnak bíróság előtt. A miniszterelnököt 2003 március 13-án lőtték le a belgrádi kormánypalota mögött. A hatóságok a zimonyi klánt vádolják a merénylet megszervezésével.