Erzsébet
1 °C
4 °C

Küldjön bugyikat Mianmarba!

2007.10.21. 10:09
A hagyományok szerint a női bugyi kiszívja a címzett életerejét. A katonai junta vezetői pedig állítólag nagyon babonásak. A hét elején induló akcióhoz már európai, ázsiai és ausztrál nők is csatlakoztak, lassan elönti a sok női alsónemű a mianmari nagykövetségeket.
 

Egyre több bugyit visznek a postások Mianmar nagykövetségeire a béke jegyében és tiltakozásul az utóbbi hetek brutális rendőrakciói ellen. A feladó egyre több ország egyre több asszonya.

Mind elküldi

Mianmarban - ahogy a többi délkelet-ázsiai országban - nagyon erős üzenet a bugyiküldés, a babona szerint a női alsónemű kiszívja a címzett életerejét. Mianmar katonai vezetői pedig - a bugyiküldést szervező női csoport tudomása szerint - babonásak.

Eddig Nagy-Britanniából és más európai országból, további Ausztráliából, Thaiföldről és Szingapúrból küldtek bugyikat Mianmarnak.

A bugyik a békéért elnevezésű akciót a Lanna Action for Burma elnevezésű civilszervezet koordinálja, felhívásukban arra buzdítják a nőket, hogy minden nap küldjenek egy-egy alsóneműt a mianmari nagykövetségekre.

„Eddig még hivatalosan senki nem reagált az akcióra a mianmari kormányszervektől" - nyilatkozta kissé csalódottan Liz Hilton,  a hét elején indult akció főszervezője.

Arról nem szól a hír, hogy viseltes vagy vadonatúj női fehérneműket kell-e küldeni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?