Huba
19 °C
33 °C

Küldjön bugyikat Mianmarba!

2007.10.21. 10:09
A hagyományok szerint a női bugyi kiszívja a címzett életerejét. A katonai junta vezetői pedig állítólag nagyon babonásak. A hét elején induló akcióhoz már európai, ázsiai és ausztrál nők is csatlakoztak, lassan elönti a sok női alsónemű a mianmari nagykövetségeket.
 

Egyre több bugyit visznek a postások Mianmar nagykövetségeire a béke jegyében és tiltakozásul az utóbbi hetek brutális rendőrakciói ellen. A feladó egyre több ország egyre több asszonya.

Mind elküldi

Mianmarban - ahogy a többi délkelet-ázsiai országban - nagyon erős üzenet a bugyiküldés, a babona szerint a női alsónemű kiszívja a címzett életerejét. Mianmar katonai vezetői pedig - a bugyiküldést szervező női csoport tudomása szerint - babonásak.

Eddig Nagy-Britanniából és más európai országból, további Ausztráliából, Thaiföldről és Szingapúrból küldtek bugyikat Mianmarnak.

A bugyik a békéért elnevezésű akciót a Lanna Action for Burma elnevezésű civilszervezet koordinálja, felhívásukban arra buzdítják a nőket, hogy minden nap küldjenek egy-egy alsóneműt a mianmari nagykövetségekre.

„Eddig még hivatalosan senki nem reagált az akcióra a mianmari kormányszervektől" - nyilatkozta kissé csalódottan Liz Hilton,  a hét elején indult akció főszervezője.

Arról nem szól a hír, hogy viseltes vagy vadonatúj női fehérneműket kell-e küldeni.