Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Negyven halott egy pakisztáni merényletben

2008.03.02. 11:19
Törzsi vezetők gyűlésén követett el öngyilkos merényletet egy fiatal férfi Pakisztán északnyugati részén. Legalább negyvenen meghaltak, de a nagyjából száz sebesült körül is sokaknak válságos az állapota.

A legfrissebb kórházi jelentések szerint legalább 40-en meghaltak vasárnap abban az öngyilkos merényletben, amelyet törzsi elöljárók gyűlésén hajtottak végre Pakisztán északnyugati részén. A kamikaze egy a helyszínre gyalog érkező fiatalember volt.

Klikk!

A merényletet a Pesavártól délre fekvő törzsi város, Darra Adam Hél mellett egy faluban követték el. A terrorakciót akkorra időzítették, amikor több törzs vezetője béketalálkozóra gyűlt össze a helyi hivatalos szervek képviselőivel. A pakisztáni állami tv az egyik helyi vezetőre hivatkozva arról is beszámolt, hogy a detonáció után megtalálták a merénylő leszakított fejét.

A sebesültek száma több mint 100-ra tehető. A kórházi jelentés szerint félő, hogy a halottak száma tovább emelkedik, mert sok sebesült állapota válságos.

Két napon belül ez a második súlyos öngyilkos merénylet Pakisztánnak ezen a területén. Pénteken Mingorában egy rendőr temetésén önmagát felrobbantó kamikaze akciója nyomán 38-an haltak meg és több mint 80 volt a sebesültek száma.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!