Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Két kobári túszejtővel végezhettek a szaúdiak

2004.06.02. 17:01
Lakossági bejelentés alapján két, a kobári tússzedésben is érintett terroristával végeztek a szaúdi hatóságok. A belügyi közleményből nem derült ki, hogy a helyszínről elmenekült túszszedőket lőtték-e le. A huszonkét halálos áldozatot követelő akció után négy emberrablóból három elmenekült.
Tűzharcban végeztek két, a 22 halálos áldozatot követelő kobári tússzedésben érintett terroristával a szaúdi biztonsági erők. A nagy erőkkel körözött terroristákat lakossági bejelentés alapján találták meg Mekka térségében. A két fegyveres terrorista tüzet nyitott és kézigránátokat hajított az elfogásukra érkező rendőrökre. A rendőrök viszonozták a tüzet, és végeztek a két terroristával. A hatósági személyek közül senki sem sérült meg a belügyi közlemény szerint.

A kobári tússzedők közül háromnak sikerült elmenekülnie. A terroristákat egyes jelentések szerint a terrorelháritó alakulat hagyta futni, cserébe a még életben hagyott túszok szabadon engedéséért.

A szerdán lelőtt két terroristáról egyelőre nem tudni, hogy résztvevői, vagy szervezői voltak az akciónak. A minisztérium a további nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölte a szerdai tűzharcban megölt terroristák nevét.