Orsolya
9 °C
21 °C

Salit családjához látogatott Olmert

2006.07.13. 09:19
Nem sikerült megnyugtatnia a két hete elrabolt izraeli tizedes családját Olmert miniszterelnöknek. Salit tizedes apja reméli, hogy csak nem tájékoztatják őt a "titkos" tárgyalásokról.

Ehud Olmert izraeli miniszterelnök szerdán találkozott az elrabolt Gilad Salit tizedes szüleivel, számolt be a Haaretz. A miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint a találkozó „feszült és nehéz” volt, a hangulat pedig kellemetlen.

Olmert a beszélgetéskor álláspontját ismételgette, miszerint ellenzi a palesztin bebörtönzöttek szabadon bocsátást Salitért cserébe. A szülők véleménye ettől eltér, ahogy azt Noam Salit, Gilad édesapja múlt héten csütörtökön, az első médiának adott nyilatkozatában ezt már kifejtette.

„Végül mindennek meglesz az ára. Nem hiszem, hogy Giladot mindenféle ár nélkül szabadon bocsátanák, ez nem illik a Közel-Kelethez” – fogalmazott Noam. „Nem tudom, mire várnak. Szeretném hinni, hogy létezik egy titkos csatorna, amiről minket érthető okokból nem tájékoztatnak. Elvárom, hogy tájékoztassanak amennyire lehetséges, hogy én is isztában lehessek, hogy halad a válság megoldása.”

Noam elmondta, hogy Gilad édesanyjának, Avivának nehézséget okoz, hogy a diplomáciai és katonai lépésekre koncentráljon fia fizikai állapota helyett.

A szerdai találkozó kezdete után néhány perccel tájékoztatták a miniszterelnököt is arról, hogy a Heszbollah két izraeli katonát foglyul ejtett. A Salit család azonban nem kapott előzetes tájékoztatást, ők is a médiából értesülhettek a válság fokozódásáról.