Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Demokrata tökökre vadászott Schwarzenegger

2004.10.27. 10:31
Ted Kennedy testsúlyával és John Kerry bőrszínével viccelődött Arnold Schwarzenegger. A Kennedy-családba beházasodott kaliforniai kormányzó a rokoni szálak ellenére poénkodott a demokrata elnökjelölt fő támogatójával.
Hiába rokonok, többször is kicikizte John Kerry legfőbb támogatóját, Ted Kennedyt egy választási gyűlésen Arnold Schwarzenegger, írja a San Francisco Chronicle. Egy kaliforniai republikánus képviselőjelölt kampánygyűlésére megérkezve a színészből lett kaliforniai kormányzó azzal indokolta késését, hogy tökre vadászott gyermekeivel a közelgő halloween alkalmából.

"A gyermekeim hazahoztak egy csodaszép tököt. De mondtam nekik, hogy ez nem lesz jó, ez egy demokrata tök. Olyan narancssárga, mint John Kerry feje, és olyan kerek. mint Ted Kennedy", mondta, utalva felesége nagybátyjának testsúlyára.

Schwarzenegger felesége, Maria Shriver a Kennedy-klán tagja, Idahóban Teresa Heinz Kerry, a demokrata elnökjelölt feleségének telekszomszédja. Schwarzeneggert a rokoni szálak nem akadályozták a viccelődésben, írja a Chronicle.

"Imádok Ted Kennedyn viccelődni, ő a kedvenc rokonom. Akárhányszor ellátogat hozzánk, felzabálja az összes sütit és édességet, ami a házban van", mondta a kampánygyűlésen. Schwarzenegger még a kaliforniai költségvetés vitájában is elő tudott hozakodni egy Ted Kennedys viccel. A 103 milliárd dolláros költségvetés beterjesztésekor viccesen megjegyezte, hogy ha a pénzt százdolláros címletekben egymás mellé raknák, majdnem körbe érné Ted Kennedy hasát.