Szilárda
-4 °C
3 °C

Pokolgép robbant Szocsiban Bush elutazása után

2008.04.07. 09:17
Nem sokkal az orosz-amerikai csúcstalálkozó után pokolgép robbant az oroszországi Szocsiban. Az amerikai elnök már nem volt a városban, egy rendőr súlyosan megsérült, amputálni kellett a kezeit.

Pokolgép robbant vasárnap este Szocsiban, nem sokkal George W. Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök csúcstalálkozója után. A detonációban súlyosan megsebesült egy rendőr.

Az orosz média szerint egy helyi lakos Szocsi egyik mozijánál egy pad alatt gazdátlan táskára figyelt fel. A tárgy szemlézése közben robbanás történt, az eljárást végző rendőr súlyosan megsebesült: mindkét karját csuklójánál amputálni kellett, ezenkívül hastáji sebesüléseket is szenvedett.

A hatóságok vizsgálják, hogy milyen robbanószerkezet lépett működésbe.

A robbanás nem sokkal azután történt, hogy befejeződött Szocsiban az orosz-amerikai csúcstalálkozó a város peremén található Putyin-villában. A robbanás idején George Bush már nem volt a fekete-tengeri üdülővárosban.

Az orosz sajtó ezzel kapcsolatosan emlékeztet arra, hogy 2014-ben Szocsiban tartják a téli olimpiát. A város alig néhány órás útra van Csecsenföldtől, ahol a lázadók időnként pokolgépes támadásokat hajtanak végre az orosz biztonsági erők ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!