Tádzsik diákokat vertek a részeg rendőrök

2006.06.08. 13:33
Civil ruhás rendőrök bántalmaztak tádzsik diákokat egy moszkvai kollégiumban. A Gazeta.ru értesülései szerint a rendőrök tévedtek, igazából kaukázusiakat akartak verni. Az illetékes rendőrfőnök elnézést kért.

Ittas moszkvai rendőrök tádzsik diákokat vertek meg kollégiumukban, az illetékes rendőrfőnök utóbb bocsánatot kért, jelentette a Gazeta.ru hírportál. A moszkvai ügyészség vizsgálja az államigazgatási egyetem kollégiumában lezajlott szerda esti incidens körülményeit. A moszkvai tádzsik nagykövetség a vizsgálat mellett a vétkesek komoly megbüntetését is kérte, súlyos aggodalmát fejezve ki az ilyen támadások miatt.

Az ütlegelés következtében öt, 19-20 éves tádzsik diákot szállítottak kórházba, akik jobbára zúzódásokkal megúszták a rendőri intézkedést, bár egyikük agyrázkódást szenvedett. Jevgenyij Gilgyev belügyi szóvivő hangsúlyozta a konfliktus hétköznapi (vagyis nem rasszista) rugóit.

A délkelet-moszkvai Vihino kerületi rendőrfőnök, Alekszandr Fegyunyin már bocsánatot kért a sértettektől beosztottainak viselkedéséért. A rendőrök civil ruhában keresték fel a diákszállót, írta a Gazeta.ru, amely szerint voltaképpen kaukázusi diákokat akartak megdorgálni, de eltévesztették az ajtót. Eddig egy támadó kilétét állapították meg az Interfax szerint.  • Bérelnék
  • Bankszámla