Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Így kínoz az al-Kaida (18+)

2007.05.25. 11:41
Szemkivájás, vasalóval égetés, módszeres verés és a fej satuba fogása. Az al-Kaida kegyetlen kínzási módszereit rajzos kézikönyvből tanulhatják a terroristák.

Rajzos kézikönyvben oktatja terroristáit a legdurvább kínzási módszerekre az al-Kaida. Az amerikai hadsereg egy áprilisi iraki rajtaütése során bukkant a kézikönyvre az al-Kaida egyik iraki bázisán.

A kézikönyv képeit a Smoking Gun hozta nyilvánosságra, miután az amerikai védelmi minisztérium feloldotta a titkosítást.


Kézátfúrás, végtagcsonkolás
Forrás: The Smoking Gun - az angol nyelvű feliratokat az oldal helyezte el a képeken

A módszerek között első helyen a kézfej átfúrása, illetve levágása szerepel.


Szemkivájás

A foglyok kocsi mögé kötése és a földön végigvonszolása már-már a vadnyugati lincselési módszereket idézi. A könyvből megtanulható a szemkivájás helyes módszere is.


Az áramot az amerikaiak is használták

Az útmutató következő képein a foglyok megégetésének módját mutatják be - a bagdadi bázis felszámolásakor az amerikaiak egy ezzel a módszerrel megkínzott foglyot szabadítottak ki. Az elektromos árammal kínzást pedig az amerikaiak is bevetették az al-kaidás gyanúsítottak ellen.


Variációk a verésre

A verésnek, a végtagok eltörésének és a légzés megnehezítésének kiemelt szerep jut a kínzási kézikönyvben.


Egyszerű háztartási eszközből is lehet kínzószerszám

A legdurvább kínzási módszernek mégis a fej satuba szorítása tűnik a maga brutális egyszerűségével.


Brutálisan egyszerű

Az amerikai hadsereg az április 24-i rajtaütés során egy, a palfonra felfüggesztett áldozatot talált a kínzókamrában. Az azóta eltelt hetekben még öt irakit menekítettek ki a terroristák kínzókamráiból. Az egyik megmentett áldozat egy fiatal fiú volt, akit lánokkal és kábelekkel vertek fogvatartói, írja a Smoking Gun.