Gusztáv
3 °C
6 °C

Elnöki versolvasás élő közvetítéssel

2004.09.26. 12:55
Alig egy hónappal legutóbbi kötetének megjelenése után ismét könyvkiadásra készül Szaparmurat Nijazov. Az ihlet tavasza című kötetének bevezető kampányaként az állami televízió mindhárom csatornája élőben közvetítette minden türkmének atyjának másfél órás felolvasását.
Másfél órás felolvasást tartott legújabb verseskötetéből Szaparmurat Nijazov türkmén elnök. Az elnöki palotában megrendezett felolvasást az állami tévé mindhárom csatornája élő adásban közvetítette. A Rukhijet palota kedvelt pihenőhelye Nijazovnak, legtöbb versét itt írja.

Tehetséges ifjú

Az elnök versei az anyaföld iránti szeretetről, a türkmén történelem nagy alakjairól és az elnök a természeti szépségekről és emberi értékekről vallott nézeteiről szólnak. Nijazov felolvasása hatalmas sikert aratott, a helyi lakosság minden rímet kitörő örömmel fogadott, írja a Pravda.

"Nijazov nagy tehetséggel megáldott költő", áll az elnök gyermekkoráról és ifjúságáról szóló könyvben. Első versét édesanyjának dedikálta, akiről már hónapot is nevezett el. Nijazov édesanyja egy földrengés során vesztette életét.

Kötelező bestsellerek

Nijazov legfrissebb versei októberben jelennek meg Az ihlet tavasza címen. Bár könyvei általában rögtön bestsellerek lesznek - legtöbbjüket egyszerűen kötelező elolvasnia valamennyi türkménnek -, az új műből, biztos ami biztos, minden türkmén parlamenti képviselő kap egy példányt.

Nijazov legutóbb szeptember elején adott ki könyvet, A lélek könyve című művének első része minden türkmén kötelező szombati olvasmánya.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!