Clinton kifogyhat a pénzből?

2008.01.08. 17:25

Na még egy poszt Clintonnéról az éjszakai közvetítés előtt. A Time értesülései szerint az Iowa előtt még a legesélyesebbnek tűnő demokrata jelölt erős pénzzavarba került. [A linket újfent őskommentezőnknek, Anrnak köszönhetjük.] Na jó, ez ebben a formában túlzás, a becslések szerint még mindig hatalmas összeg, 15-25 millió dollár áll a rendelkezésére, de az előválasztási kampánynak 50 millió dollárral futott neki, a pénzt pedig Iowára pazarolta. A lapnak névtelenül nyilatkozó clintonita pénzgyűjtőember szerint Hillaryék "kemény pénzügyi nyomás alatt állnak". Márpedig az iowai vereség a pénzgyűjtést is megnehezítette, hiszen egy vesztest már nem támogatnak olyan lelkesen az emberek.

Clintonnak pedig nagy szüksége van a pénzre. Iowa elúszott, New Hampshire és Dél-Karolina elúszni látszik, úgyhogy most már a két nagy, egyben drága államban, New Yorkban és Kaliforniában kéne nagyot alkotnia, ehhez viszont pénz kell, sok.

De ezek csak találgatások. Hivatalos forrás, Clinton kampányszóvivője csak annyit mondott, "figyelemreméltő forrásaink vannak", elég pénzük volt arra is, hogy egy csomó hirdetési időt vegyenek maguknak New Hampshire-ben, Dél-Karolinában és Nevadában is. Apropó Nevada, egy meg nem nevezett demokrata párti nagykutya szerint a Konyhai Dolgozók Szakszervezete, Nevada legnagyobb szakszervezete azt fontolgatja, hogy Barack Obama mögé álljon. Márpedig ez azt jelentené, hogy Clinton elbukhatja az eddig biztosnak tűnő Nevadát is, ahol eddig szinte senki sem kampányolt.