Elfogyott a Huck pénze

2008.01.24. 14:28

Jópár tanácsadója otthagyta Mike Huckabeet, akik meg maradtak, ingyen dolgoznak tovább a legpénztelenebbnek számító jelölt kampányán (via AP). Huckabee nevetségesen kevés pénzzel, kétmillió dollár körüli kasszával futott neki az előválasztási kampánynak, remélve, hogy korai sikerei meghozzák támogatói adakozókedvét.

Bár a Huck Iowában jól nyitott, azóta csak Dél-Karolinában szerepelt jól, bár igazából a második helye csalódást keltő, hiszen a kőkonzervatív, mélyen vallásos államban sokáig a volt tiszteletes tűnt az ideális jelöltnek. Karolinai veresége után Huckabee azt ígérte, február 5-ig, szuperkeddig biztosan versenyben marad.

Ehhez még most is tartja magát, de pénze a kampányra már biztosan nem lesz. Legfőbb tanácsadója, Ed Rollins maga vallotta be, hogy saját fizetésükből próbálnak televíziós hirdetési időt venni a Hucknak a szuperkedden választó államokban. A jelölt meg közben Floridában próbál pénzt összekalapozni. De egyre kevesebb a reménye a sikerre, a közvélemény-kutatások szerint népszerűsége meredeken zuhan, már csak a negyedik helyen áll a versenyben.