Moziba dugnák a hajléktalanokat

2008.07.17. 13:56

Az egyik legnagyobb coloradói hajléktalanokat segítő szervezet azt tervezi, hogy többek között ötszáz mozijegyet, valamint állatkerti és múzeumi belépőket osztanak szét Denverben a hajléktalanok között az augusztus végi demokrata jelöltállító gyűlés alatt. A nonprofit szervezet elnöke, John Parvensky hozzátette, hogy a város távoli pontjain található helyszínekhez és rendezvényekhez még buszjegyet is biztosítanának a hajléktalanoknak. (Rocky Mountain News)

Parvensky és az ötlet támogatói szerint csak azt akarják elkerülni, hogy a hajléktalanok is feleslegesen belekeveredjenek a konvenció miatt a városban várható káoszba. Az ellenzők szerint ugyanakkor valójában a humánusnak nevezett kezdeményezés csak a hajléktalanok újabb száműzése az utcákról. "Az egész úgy hangzik, mint egy újabb módja annak, hogy megszabaduljunk tőlük" - mondta egy tizenhét éves fiú, aki önkéntesként hajléktalanoknak oszt ételt.

Parvensky nyomatékosan tagadta, hogy bármilyen kísérletet tennének a hajléktalanok elrejtésére az augusztus 25-28-i konvenció alatt, de szerinte valahogy mindenképpen foglalkozni kell majd a Pepsi Center körüli területről a nagyon komoly biztonsági intézkedések miatt kitessékelt hajléktalanokkal. Emellett szerinte a belvárosba érkező több ezer tiltakozó vagy éppen támogató is könnyen megzavarhatja azokat a hajléktalanokat, akik egyébként teljes nyugalomban, egy fa alatt az árnyékban töltik a délutánjukat.

A megkérdezett hajléktalanok egyébként nem lelkesedtek túlzottan az ötletért, és az is zavarta őket, hogy a konvenció alatt tilos lesz kéregetni a városban.