Mit nézünk ma

2012.08.30. 14:27 Módosítva: 2012.08.30. 18:54

A kongresszus csütörtökön is este hétkor, magyar idő szerint péntek hajnali egykor ül össze. Ma a Középső Parancsnokság Zászlóőr Brigádja vonul majd be a zászlókkal, a hűségesküt pedig Dylan Nonaka, a hawaii republikánusok elnöke mondhatja el. A hawaii republikánusokról annyit, hogy a keddi szavazáskor képviselőjük az „igen, vannak republikánusok Hawaii-on" mondattal nyitott.

A himnuszt a SEVEN énekli el, ami vagy aki zenekar vagy énekes lehet, mindenesetre ezzel a névvel gyakorlatilag kikereshetetlen. A felvezető imát a mormon vallású exrendőr, Kenneth Hutchins és neje, Priscilla mondhatják el. „Meg vagyok tisztelve és le vagyok döbbenve" – reagált Hutchins, amikor Romney legidősebb fia, Tagg személyesen felkérte.

Mivel csütörtök már az elnökjelöltről szól, így a napi tisztelgő videó sem szólhat másról, mint a legnagyobb republikánus legendáról, Ronald Reaganről. Ennél pikánsabb lesz Romney riválisa, Newt Gingrich beszéde, aki mellé a pártvezetés nejét is felkérte, hátha az mérsékli a Romney-val nem túl barátságos Gingrichet. A sztársáv a volt floridai kormányzó Jeb Bush felszólalásával kezdődik, őt a Romney-kampány meghatározó figurái követik.

Hogy miről fog szólni Romney beszéde, azt jelzi, hogy a közvetlen felvezetést volt munkaügyi minisztere kezdi, akit három volt olimpikon követ, majd a republikánusok egyik legnagyobb sztárja, Marco Rubio floridai szenátor beszél. Utána már tényleg csak Romney jön, aki ezek szerint a munkahelyteremtésről fog beszélni, bár az elemzők szerint jobban tenné, ha magáról beszélne.