Clint Eastwood megőrült?

2012.08.31. 03:23 Módosítva: 2012.08.31. 06:44
73 hozzászólás

Alighogy elkezdődött a republikánus konvenció utolsó napja, máris pletykák kezdtek terjedni egy titokzatos meglepetésvendégről. Két órával később kiderült, hogy a nagy meglepetés Clint Eastwood, a köztudottan republikánus filmszínész lesz. Legalább olyan meglepő, mint az, hogy Romney beszélni fog. De Eastwood nem azért legenda, hogy ne oldjon meg egy ilyen helyzetet. Fellépése meglepetés lett a javából.

A küldöttek akkora lelkesedéssel fogadták a végül magyar idő szerint hajnali négykor felszólaló színészt, hogy ő egyből a „tegyetek ebből félre Mittnek is” mondattal nyitott. Utána arról beszélt, hogy bár a népszerű vélekedés szerint Hollywood Lenintől kicsit balra van, valójában vannak jó republikánusok is a filmiparban, például John Voight, Angelina Jolie apja. A kicsit összeszedetlennek tűnő, néha dadogó legenda ezután arról beszélt, hogy ugyan nem volt lelkes híve Obamának, négy éve ő is meghatódott a győzelmi beszédén. „Mindenki zokogott. Oprah is zokogott. Én is zokogtam. Azóta se zokogtam annyira, mígnem megtudtam, hogy 23 millió munkanélküli van az országban” – mondta.

Ezután képzeletbeli interjút készített az Obamát képviselő üres székkel. Az interjúban cikizte, mert ígérete ellenére nem zárta be a guantanamói fogolytábort, bár szerinte „hülye ötlet volt, hogy a terroristákat New York Cityben állítsák bíróság elé”. Cikizte Afganisztánért is. Obama a kampányban még keményen kiállt az afganisztáni háborúért, ahová előbb csapatokat küldött, most pedig időrendet állított fel a csapatkivonásra. „Miért időrendet ad, miért nem vonja ki őket már holnap?” – kérdezte. Utána még hosszan – a tervezett öt perc helyett tizenkét percen át – csevegett az üres székkel, egyre inkább zavarba ejtve mindenkit.