Biden: Én lettem volna a legjobb elnök

2016.05.11. 17:04

Joe Biden alelnök nem kételkedik benne, hogy Hillary Clinton megnyeri a demokrata elnökjelöltséget, és a végén ő lesz a következő amerikai elnök, írta a Politico. Donald Trumpot ugyan jócskán alulbecsülték, de szerinte így is felül fog kerekedni a demokrata politikus.

Biden maga is tervezte, hogy elindul a demokrata elnökjelöltségért, de tavaly októberben, miután fia, Beau Biden meghalt, bejelentette, hogy nem száll be a versengésbe. Ezt most is jó döntésnek tartja, de azért azt elejtette, hogy szerinte

ő maga lett volna a legjobb elnök.

Biden szerint egyébként az Egyesült Államok készen áll az első női elnökre. „Biztos vagyok benne, hogy Hillary lesz a jelölt és a következő elnök is” – mondta.

Rubio szerint Trump szégyen, de még a kisebbik rossz

A republikánus előválasztástól március közepén visszalépő Marco Rubio floridai szenátor sokáig hezitált, hogy támogassa-e Donald Trumpot. Ahogy az NBC munkatársa rámutatott, Rubiónak kétségei voltak Trump kampányával kapcsolatban, és a gondolatát is ijesztőnek tartotta, hogy az ő hatáskörébe tartozzanak az USA atomfegyverei. 

A republikánus szenátort köti az ígérete, de végül maga is úgy döntött, hogy támogatja Trumpot. Ha független maradna, akkor végül Clinton győzne, akivel még nagyobb nézetbeli eltéréseik vannak, mondta.

Azért azt megjegyezte, hogy Trump elnöksége esetén jobb lenne, ha inkább szakértő munkatársak döntenének a fontos kérdésekben, és nem ő maga. Egyébként a volt elnökjelöltek közül többen, például Jeb Bush és Lindsey Graham is jelezték, hogy nem szavaznak majd Trumpra, hiába tettek ígéretet a republikánus jelölt támogatására.